04-02-2024 in Dommelbaorzedurp

Dwergonië

Dwergonië

(Dwergonië = Drunen)

dwergonie2016-1

Carnavalsvierders kennen Drunen als Dwergonië. En dan zou je denken dat hier alleen maar kleine mensen wonen, maar dat is niet zo. Dwergonië is genoemd naar de slootjes “de Dwergen” die vroeger door het Drunense land liepen. En in die slootjes woonden… kikkers! In onze kleuren blauw en geel maken we er ieder jaar een onvergetelijke feest van met Carnaval.

En daar beginnen we natuurlijk mee tijdens het KKF. Dit jaar hoeven we niet ver, naar onze buren in Knotwilgendam. Omdat het zo dichtbij is, komen we met onze eigen trein! Onze Prins Guus met Adjudante Jill en Nar Lisa komen samen met de supergezellige Jeugdraad van 11 eens kijken WÈ ’N CIRCUS ze er in Knotwilgendam van maken. En dit jaar komt er ook een hele nieuwe jeugdhofkapel mee. De “ouwe Knollen” waren met z’n allen toe aan een eigen nieuwe band en nu zijn er 17 nieuwe, frisse Knollekus die de sterren van de hemel spelen. Dit gaat NIE TE FILME zo leuk worden!

We zijn druk bezig om een mooie ACT neer te zetten. Er is pas 1 acrobaat uit de trapeze gevallen en de koorddanseres heeft haar kleine teentje verzwikt, maar verder gaan de voorbereidingen goed. WÈ ’N CIRCUS gaat dat worden!

We zien jullie allemaal op 31 januari, dan zullen we de TENT eens op z’n kop zetten. We hebben er zin in

Houdoe en tot ziens!

Jeugdraad Dwergonië – Jeugdhofkapel de Knollekus – Werkgroep Jeugdraad Dwergonië

dwergonie2016-3 dwergonie2016-2